Új projekt 1. rész

2012.12.03. 21:18

"Főphasz úr! Értem, hogy válság van meg romlik a gazdasági környezet meg az adók nőnek meg meg drágák a fejlesztések, de nem azért írtuk alá azt a nagyon méltányos menedzser szerződést, hogy ne tudja elintézni, hogy idén kapjunk osztalékot. Tőkeemelés? Nem! Pénzt akarunk. Mikor? Osztalékfizetéskor. Nagyon elégedettek vagyunk a munkájával, a leépítést is igazán jól vezette le, ezért is szeretnénk ha továbbmaradna a cégünk élén."

- Mondja a külföldi tulajdonos, majd lebassza a telefont.

Főphasz úr, az 50-es, egykor a Marx Károlyon végzett, régi vágású, de az új idők trendjeit értő közgazdász már ki is kiabál titkárnőjének, Cukikának, aki 40 körüli, dekoratív külsővel és egy rossz házassággal megáldott titkárnő, már nem olyan lelkesedéssel mint 10 éve, a 3-al ezelőtti vezérigazgató idején, de pattan és mire benyit az ajtón az őszinte lelkesedés hiányát szélesre húzott mosollyal leplezi. Már nem kérdezi, mint régen, hogy "Miben segíthetek Főphasz úr?" Csak annyit, mond: "Tessék Péter."

"Cukika, kérem írjon körbe az üzletág vezetőknek, hogy ma management ülés lesz nálam kettőkor, tegyék szabaddá magukat délutánra."

"Rendben Péter" - mondja Cukika és mire elfordul, már nem mosolyog, visszatér a helyére és körbeküld egy meeting requestet az üzletág vezetőknek, akik meg is jelennek időben, hogy aztán a vezér irodája előtt toporogva, mint a fosógalamb próbálják megtudni egymástól, hogy "Vajon mit akarhat Főphasz úr?"- Kérdezi a fiatal top manager nő, akinek se kutyája, se macskája, mert a munkájának él és olyan, mint egy érzékelten robot. "Nem tudom mit akarhat a Peti, de szerintem az x45 projektről lesz szó" - mondja a magát minden szituációban bennfentesnek feltüntetni akaró, Laci, a 40 körüli sales vezető, aki egyébként sosem hívja Főphaszt Petinek még négyszemközt sem. "Majd megmondja." - Mondja sóhajtva Főphasz kortársa, aki sosem volt olyan okos és számító, mint főnöke, viszont legalább ismerik a gyerekei, igaz szeretni inkább csak a pénzét szeretik.

- Gyertek be legyetek szívesek! Foglaljatok helyet! Cukika, hozna egy kv-t? Kér még valaki? Senki? Rendben.
Ahogy az sejthető volt idén a romló hazai gazdaági környezet és a zsugorodó piac ellenére növelnünk kell a profitot. Ahogy már tavaly év elején is elmondtam a költséghatékonyság mindennél fontosabb, ezért kellettek az elbocsájtások, ezért túlóráztatunk, ezért nem fizetjük ki, ezért trükközünk a pótlékokkal, ezért alkalmazunk bérelt munkaerőt a leányvállalatunktól, ezért állítottuk le a fejlesztéseket, ezért növeltük az árakat, de ez most már nem elég. Új projektet kell elindítanunk, hogy a FGHZ gyártásában és értékesítésében is piacvezetők legyünk. Szeretném ha Ti hárman lennétek a projektszponzorok. Három héten belül szeretném, ha összedobnátok a sales, gyártási és a hr terveket a projekthez. A rendelkezésre álló forrás az éves büdzséből kerül ki, tehát nem  lesz tőkésítés és alapvetően semmilyen új forrás. Kérem ezt figyelembe véve alkossátok meg a stratégiákat."

A trió távozik és visszamegy mindenki az irodájába, hogy aztán a maga teamjét maga köré gyűjtve ők is kiadják a feladatokat. Ilyenkor kerülnek képbe az úgynevezett Expert Ferik.

"Feri bazmeg, figyelj csak Peti ráfeszült erre az FGHZ-re, arra gondoltam, hogy kéne egy sales scriptet írni és kiadni a call centers rabszolgáknak, meg tudod csinálni  kéthéten belül? Kösz Ferikém, Te vagy a legjobb. Utána meghívlak egy sörre a Marilyn-be, jó?"


Expert Feri 2 hét alatt, napi 14 óra munkával kiszámolja hány Call Centeres, mennyi munkaórában, milyen technikai fejlesztéssel, mennyi training óra után, milyen költség mellett tudná a  elvégezni a feladatot.

"Ahhh Feri bazdmeg, mondtam, hogy nem lesz plusz forrás, nem veszünk fel erre külön embereket, a meglévőket tanítsd be. Mi? Nem trainerre sincs. Tanítsd be őket Te. Ja, nem gond, majd belejössz, érted ha kitaláltad, meg is tudod tanítani őket."


Ekkor Expert Feri mindent újraszámol, majd elmegy oktatni a Call Centerbe. Bár megpróbált segítséget kérni a HR-től, de az ottani jelentkező már azt sem tudta, hogy az FGHZ Projektben gyártott cucc az micsoda, így pár óra küzdelem után csak annyit mondott mosolyogva. "Ferikém én ehhez hülye vagyok, ne haragudj, de szívesen adok tippeket, hogy mondd el a srácoknak a CC-ben." Feri ekkor már teljesen frusztrált, 6:30-tól 22:30-ig az irodában van (azért csak addig, mert 22-ig van nyitva és 22:30-ra ér oda a kőbányán felnőtt, 120kg-os, morcona biztonsági őr és zavarja haza) és utána otthon is folytatja a munkát, hogy elkészüljön. Excel táblákkal kel és fekszik, szerencsére barátai és barátnője nincsenek a szülei meg nyugdíjasok és egy másik városban élnek, így senki sem zavarja.

folyt köv.

(Kíváncsi lennék a Ti alternatív 2. részetekre vagy akár a teljes storytokra, ide küldhetitek: irodairabszolga@gmail.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://irodairabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr854945851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása