Emberünk Random Péter, ötven körüli irodai rabszolga, nem ám a versenyszférából, hanem a közalkalmazotti munkaviszony legsötétebb bugyraiból. Kicsit kopasz, kicsit kövér, kicsit fokhagyma szagú, de hát szereti, amit csinál még ha maga sem tudja, hogy pontosan mi az. Várja a telefonokat és valamiféle supportot kéne nyújtania IT témakörben, de hát ő ahhoz kurvára nem ért, így aztán csak a szervizt hívja fel néha, ha elfelejtették áram alá helyezni a faxot a kollégák. Nehéz a munkája, vagyis, hogy nehéz úgy csinálni, mintha lenne munkája, de hát hello állambá a főnök, nincs kimutatás arról ki mit csinál meg milyen hatékonysággal, a lényeg hogy működjön a rendszer és el lehessen tüntetni a pénzt vagy éppenséggel kitaposni másokból, hogy aztán ismeretlen helyekre távozzon az. Szóval Random Péter, bent ül az irodában, a függönyből jövő dohányfüstszag kicsit elnyomja -szigorúan Péter, sosem Peti- fokhagymaszagát, aki éppen olvassa, hogy Tetszőleges Dagadt Celeb milyen módszerrel adott le 45kg-ot két hét alatt és közben sajtospufi darabkákat köpköd a klaviatúrájába, mert a hétvégén az volt akciós. Ekkor váratlanul beállít egy ember, aki azt állítja, hogy Péter főnöke és most beszélniük kell. Mivel ez az ember egy 25 körüli kiskosztümös bookwormbitch, emberünk kicsit zavarban van, meg hát nem is látta még soha ezt a nőt. Meg meztelenül semmilyen másikat sem, csak az anyját gyerekkorában meg amikor a pornó csatornára tévedt, de az taszította, mert az ilyesfajta lélektelen reszelés nem Péter műfaja és különben sem szereti az ilyenfajta nőket. Szóval kissé kipirulva és megizzadva, mert a nő  irodája egy emelettel feljebb van és rossz a lift, megérkezik és bár esélye sem lett volna megelőznie láthatóan futópadon és squash termekben edződött főnökét, azért az ajtóhoz érkezéskor egy artikulálatlan motyogással jelzi, hogy előreengedi őt, s közben sajtospufis kezét a kötött pulcsijába törli, csak úgy megszokásból, jövő héten úgyis mosni fog.

- Kérem foglaljon helyet! - mondja határozottan főnöke.

- Igen. - feleli Péter olyan halkan, hogy azt a szorosan mellette állók sem hallanák.

- Nem húznám egyikőnk idejét sem, mint azt bizonyára ön is hallotta, több, mint 6000 közalkalmazott elbocsátásáról döntött az állam, így sajnos nálunk is leépítések lesznek. Bár próbáltunk egyezkedni a minisztériummal sajnos több régi kollégánktól is meg kell válnunk, köztük Öntől is Péter. Kérem, hogy adja le a belépőkártyáját és távozzon a személyes holmijaival. Viszont mielőtt távozna ezt itt írja alá a pontozott vonalon, meg ezt itt...

Ekkor két másodperc drámai szünet következik, majd ismét megszólal a bookwormbitch.

- Köszönöm, hogy felfáradt, sok sikert a továbbiakban, viszontlátásra Péter.

Péter nem mert megszólalni, hiszen mit mondhatna ennek a nőnek, ennek a szemüveges amazonnak, aki élet-halál ura a cégnél? Így aztán ahogy jött úgy távozott, artikulálatlan csendes köszönéssel.

Visszatérve az irodába a szokásos 150-es vérnyomása 180 körülire emelkedett a tehetetlen dühtől, ilyet még sohasem érzett nem is tudta kezelni a helyzetet. Egy élet munkáját tette bele ebbe a cégbe, adta  a magyar államnak a magyar embereknek és most vége. Elküldték őt, aki annyi mindent tett. Leült a gépéhez még egyszer utoljára és sírva fakadt. Kollégái nem kérdezték mi a baj, szinte sohasem beszélgettek és nem is érdekelte őket min pityereg legvisszataszítóbb kollégájuk. Péter halkan hagyta el az épületet, úgy döntött, hogy kollégáinak otthagyja a magazinokat melyet hosszú évtizedek gyűjtő munkájával szedett össze, hiszen tudja mennyire kedvelték őt. Kicsit még szipogva lépett ki a kapun és egy utolsó megvető pillantást vetett a biztonsági őrre, aki mivel mindig mosolygott - Péter szerint rajta gúnyolódott -  rettenetesen idegesítette őt és 7. kerületi örökölt lakásába távozott.

De vajon mi történt Péterrel ezután? Talán megtudhatjátok a következő Random Péter részből.

A bejegyzés trackback címe:

https://irodairabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr443690772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása