A Postázó

2010.01.07. 21:54

A filmekben, a postázó mindig az alagsorban van és rettenetesen szivatós, szopós meló folyik benne, általában legalja, segghülye emberekkel, akik csak azért vannak a cégnél, mert valakinek a valakijei és különben is vagy leszázalékolták őket testi vagy szellemi, de inkább utóbbi rendellenesség miatt. Amerikai filmekben rendszerint négerek is egyébként. Ez azonban egy óriási szemfényvesztés...

Most pedig leleplezem ezt a hazugságot és gyomorszájon vágom a rosszindulatú sztereotipiákat. A postázó valóban az alagsorban szokott lenni a nagy multiknál, legalábbis én eddig ezt tapasztaltam, de közel sem olyan szopatós meló folyik itt. Időnként lemegyek hozzájuk, ha valaki azt hazudja, hogy küldött valamit és meglepő módon mégsem kapom meg és általában pörög a nőklapja, zümmög a kossuth rádió és óriási felröhögések vannak, miközben a kb. 10 főből 2 ember ráérősen válogat. Őket egyébként csak akkor látni ha lemegy az ember hozzájuk, szigorúan territoriumokon belűl maradnak és rendkívűl rosszallóan tekintenek arra, aki beteszi a lábát. Általában párizsis zsemlét esznek és a céges bulikon mocskosul bebasznak, hogy aztán a legnagyobb királyságokat csinálják, mint például félmeztelenül átszaladnak egy vezetőségi beszéd alatt az emelvényen és közben azt kiabálják, hogy "nyomjad, kurvajó! nyomjad kurvajó!". Persze ennek következtében a postázóban rendkívűl magas a fluktuáció, de sokkal sivárabbak lennének a céges bulik nélkülük.

Továbbá a postázóban székelnek azok a kollégák is, akik a mindennapi expedíciók során terítik a leveleket és ami mégfontosabb, mint a szivacs magukbaszívják az infokat. Figyeldd meg, ha belépsz egy új helyre, a kézbesítő arcok előbb fogják tudni a neved, mint a közvetlen kollégáid nagyrésze. Érdemes velük jóban lenni, több okból is. Egyrészt ha geci vagy, mindent késve kapsz meg, esetleg hiányosan, vagy nem kapsz meg dolgokat,viszont ha szeretnek még az utánvételes leveleidet is átveszik, aztán lerendezitek utólag. Ami mégfontosabb, mindenkit ismernek és fentiekből származó hatalmuknál fogva van befolyásuk. Egésznap nyomják a stand up commedy-t és sokan jópofiznak velük vagy mert történetesen tényleg jó arcok vagy mert kevesebb energiabefektetés egy-két jó szó és egy kamuröhögés valami extra szar poénon.

Most, hogy már tudjuk, mit esznek és mik a lehetőségeik, vegyük számba mi motiválja őket:

1. Nyugodt, stresszmentes meló. Amíg engem szétbasz fent az ideg az e-mailektől, ő kiskocsit tol vagy ráérősen válogat. Kiskocsikkal játszani meg már önnmagában is nagy királyság lenne.

2. Információéhség kielégítésének lehetősége. Na itt kétpofára zabálhatod a pletykákat. Ki kivel kúr, ki kit utál, ki mennyit keres stb...

3. Kamupletykák elterjesztésének lehetősége. A városilegendák nagyrésze biztos vagyok benne, hogy visszavezethető egy postázóba.

4. Ajándék tárgyak lenyúlása. Egy profi postázós súlyra, foormára és/vagy dobozméretre simán kitalálja, hogy a cég külföldi leányvállalatánál dolgozó haverodnak 3 írd dvd-t küldesz, amin a jurassick park sorozat mellett, a magyar pornóipar gyöngyszemei is megtalálhatóak és ezek bizony nem hiányozhatnak a kollekcióból.

5. Megszerzett javakkal való cserekereskedelem lehetősége. "Tíz céges órát, adok a tangádért cunci..."

Ilyen képességek birtokában lévő ennyi lehetőséget magábanrejtő melóval bíró arcokra,  csak degeneráltak mondják, hogy hülye... Holnap irány a postázó és ha még nem tetted meg haverkodj össze velük!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodairabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr941655363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása