Hogy éld túl a pénteket...

2010.07.01. 21:31

Azt hiszem a rutinos irodai patkányoknak túl sok újat nem fogok mondani a mai postban, de az újoncoknak talán segíteni fog a pár trükk. A péntekeket senki sem veszi komolyan ez az alapfelállás és neked barátom szükséged is lesz erre a fegyvertényre.

Reggel időben kelj fel és írj egy SMS-t, hogy fosol, mint a pelikán (ennek a hasonlatnak valóban semmilyen tudományos megalapozottsága sincs) ezért nem tudod mikor érsz be, de igyekszel. Persze valójában semmi bajod és visszafekszel még másfél órát vagy a csajoddal/embereddel a reggeli "szégyenésgyalázat midnight athleticset letudjátok". Ezután összeszeded magad és mivel a mai napot leszarod, gyűrött inget veszel fel, mert az azt sugalja, hogy te magad is gyűrött vagy... szintén ezen okból borotválkozni is tilos, talán még meg is jegyzik majd a kolléganők a hátad mögött, hogy nem is vagy olyan kis töketlenbuzigyerek ha van borostád, mint amilyennek látszol. Egyébként is az elburjánzó arcszörzet jól deklarálja a társadalom felé, hogy te bizony nem hagyod magad és szembemész a társadalmi normákkal, bár most nem ez a cél. Tehát bemész az irodába, kissé gyűrötten és csak nagyon halkan köszönsz, mert ügye egész éjjel fostál és aki egész éjjel fosik az nem határozottan vidám másnap, viszont azzal, hogy Te mégis bementél mutatod az áldozatkészségedet a cég iránt, sőt már már tulajdonosi szemléletet.(Pedig csak nem akartál az orvosnak fizetni...)

És hogy miért pont ezt a betegséget válaszd? Egyszerű: senki sem fog behatóbban érdeklődni... ez nem olyan mint a láz vagy a megfázás, nem kérdezik meg milyen gyógyszert szedsz rá és ami még fontosabb: senki sem fogja kérdezni hogy hol voltál, ha a wc felől érkezel az irodába, még akkor sem ha fél órákat vagy többet távol töltesz a kapitányi széktől.Csupán annyit kell tenned hogy ha a helyedet hátrahagyod, akkor azt mindig gyorsléptekkel tedd és visszafelé legyél tétova, mint aki nem teljesen biztos benne hogy már végzett. Azért fontos, hogy ne legyél túl teátrális... Olyan kettő és három óra között pedig jelentsd be, hogy most inkább hazamennél ha nem baj, mert még nem vagy 100-as. Hidd el nem fognak marasztalni... mert addigra már mindenki tudni fogja, hogy Te ma beteg vagy.

A módszer előnye, hogy mindenki együttérző tekintettel néz majd rád és látszólag sajnálni fog és békénhagy, viszont a hátránya, hogy évekig téged fognak fosógépnek hívni a hátad mögött... sőt egy nagy irodában a keresztneved se fogják tudni, csak hogy te vagy az a srác/csaj, aki múltkor fosott. A választás innentől a Tiéd.

 

Tudsz jobb módszert? Írd meg: irodairabszolga@gamil.com

A bejegyzés trackback címe:

https://irodairabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr482124047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása