Az élet harc...

2010.07.11. 15:19

Ma ebben az országban fiatalnak lenni nem kifizetődő. Már persze, ha nem árulsz drogot vagy nem vagy politikus vagy médiakurva vagy ezek kombinációja. Vagy ha a felmenőid nem voltak ezek. Oké faszt sírok, de ez nem sírás hanem, ez így van. Amennyiben tiszteletben tartod a törvényeket, bejelentett melóhelyed van és adózol, ezzel szemben beszélsz idegennyelveket és ráadásul nem is vagy teljesen hülye, akkor megállapíthatjuk, hogy neked Magyarország egy kibaszott drága albérlet, ahol a főbérlő egyre gecibb.

Na de hogy ezt a közhely halmazt miért írtam le, azt most kifejtem. Gyere ülj le elmesélem mi bántja kicsi lelkemet... Nem a gazdasági helyzet adta lehetőségekről lesz szó, hanem az emberi mentalitásról; Tehát vannak ezek a szerencsétlenek, mint én akik eljutottak abba a korba, hogy lakást kéne venni, meg utódokat nemzeni meg kurvasok sörösdobozt a bérelt limuzin után kötni és egy just married táblával elrobogni valami kurvaegzotikus szigetre 3 hétre és örülni annak, hogy milyen jó is fiatalnak lenni. Ezt viszont semmilyen módon sem könnyebbítik meg az embernek, de hogy konkrétumokról beszéljünk: Egésznap bent baszódsz az irodában, ha kicsit korábban lelépsz vérbenforgó tekintetek követik lépteid és halk kurvaanyázás, mindez általában olyan kollégáktól és főnököktől, akik elvárják, hogy az ő melójukat is te csináld meg. Tehát korábban nem mehetsz el, ezzel szemben neked mindössze 20-21 nap szabadságod van egy évben, nekik meg hamincvalamennyi, azaz ők kurva sokat vannak szabin, meg családjuk is van és korán haza kell menni mert a talkshowk is korán kezdődnek nincs idejük melózni, viszont az elvárás, hogy te bent szopj, mert hát fiatal vagy meg hát úgyis ráérsz. Igen viszont ha te folyton bent forogsz a székben, nem lesz könnyű nőt találni, akivel gyereket nemzenél vagy ha netán van nő az hamarosan lelép majd a saját melóhelyén valamelyik külföldi fasszal a jobb élet reményében vagy szimplán csak azért, mert amikor hazamész ő már alszik vagy még ő sincs otthon vagy már nincs otthon. Tehát rendkívűl sikeresen öli meg a fiatalok életkedvét a jelenlegi munkához való hozzáállás és morál az idősebb kollégák részéről aztán ha valaki szídja az itteni körülményeket, akkor jönnek a negatív reakciók, hogy csak sírni tudsz meg ha nem tetszik takarodj el. Utóbbi rendben is van, de ha minden magamfajta elmegy a jobb élet reményében lassan már nem is nyugatra, hanem akár északra vagy keletre, akkor ki a fasz fogja eltartani a nyugdíjasokat meg ezeket a nyomorultakat?

Na jó tudom ez most nem lett vicces, de a vasárnap délutánok a legrosszabak... Akkor gondolkodsz azon, hogy hol rontottad el...

A bejegyzés trackback címe:

https://irodairabszolga.blog.hu/api/trackback/id/tr532144598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Forradalmi Falhozállítási Bizottság 2010.07.11. 23:55:18

Nem a papírjaid után fizetnek, hanem a kapcsolataid után.
Bármikor fel tudnak venni még egy agilis és lelkes tapasztalatlan frissdiplomást, de a melót csak kapcsolatokkal lehet megszerezni - amiből aztán a friss slave-eket is fizetik!
Majd aki ügyes, jól nyomul és igyekszik a tökéletes munka látszatát kelteni (nyilván, amíg nem tudja a látszatot kelteni, addig tényleg sokat kell melózni), annak lesz nagy respektje, meg egy idő után sok más hasonló nyomulós seggnyalókkal kapcsolata.
5-15 év után pedig végre el lehet érni azt a poziciót, mikor végre te ugathatsz le másokat. Viszont eddigre már annyira beleszoksz a pluszmunkába, hogy nem bírod abbahagyni, meg egyébként is: van még feljebb!
Végül ott állsz majd 45 évesen (60-nak kinézve), túl egy-két váláson, számodra ismeretlen kölkökkel, akiket te nemzettél, meg az aktuális kis szöszi szeretőddel, aki rajtad keresztül szeretne feljebbjutni - s miért ne, ugye... De eddigre már ez nem érdekel.
Majd mikor a második szívroham után felállni sem bírsz, s a kórházba már senki nem jön be meglátogatni, elkezdhetsz gondolkodni, mit is ronthattál el...

A lényeg, amit már te is elrontottál: elfogadtad a rendszert, s csak zúgolódsz (hogy nekik több a szabadidejük), közben pedálozol tovább. Pedig ők is ugyanolyanok, mint te, csak feljebb a majomfán.

Akkor jó csak fiatalnak lenni, amíg apuci fizeti a sört meg a kéglit. Amint magadat kell eltartani, lehet választani a meló és a csövezés között. Persze van még több alternatíva, de azokhoz különlegesnek kell lenni: szüless a megfelelő családba, legyél zseni, vagy csak egyszerűen szopj jól. Ne mondd, hogy nincs választásod. :-)

Egyébként rengeteg szabadidőt lehet létrehozni, ha betegszabira mész, s lehet menni csajozni. Csak ebben az esetben lőttek a karriernek meg a nagy zsének.

Valahol az elején kell döntened, mi a fontos számodra, milyen életet szeretnél.

ui: munkában is lehet csajozni, csak bizonyos időközönként céget érdemes váltani :-)
süti beállítások módosítása